Miekkarannikon karttalinkkiin pääset klikkaamalla tästä.

Dessarinin jokilaakson karttalinkkiin pääset klikkaamalla tästä.

Peli tapahtuu pohjoisilla rajaseuduilla (Savage Frontier), joita yleisesti “Rajamaiksi” kutsutaan. Tarkemmin peli keskittyy pienen kaupungin, Yartarin läheisyyteen, jossa Seikkailijain kilta toimii. Pelin tapahtumavuosi on 1489 Laakson Ajanlaskun (LA) mukaan. Yartarin kaupunki on muualta isommista kaupungeista saapuvien karavaanien ja lauttakuljetusten kohtaamispaikka. Yartar sijaitsee sisämaassa kahden joen (Surbrin ja Dessarin) haarukassa, Dessarinin jokilaaksossa. Suurin osa laakson asukkaista on ihmisiä ja puolituisia, mutta myös muun rotuisia henkilöitä paikassa asuu. Dessarinin jokilaakson tärkeimpiä elinkeinoja on maanviljely.

Kaupungista pohjoiseen sijaitsevat Surbrinin kukkulat, joilla sijaitsee Piikiven kukkula (Flint Rock). Piikiven kukkula oli joskus yhden Uthgardtin barbaariheimon, Hirviheimon pyhä paikka. Hirviheimon raakalaisia ei arvosteta juurikaan muiden kansojen keskuudessa, sillä heitä pidetään vain roistoina ja ryökäleinä, orjuuttajina ja pahanilman lintuina. He tekevät usein ryöstöretkiä maaseudun kyliin ja varastavat ruuat, vievät muita orjiksi ja tai tappavat jopa. Viime aikoina pyhä paikka on ollut tyhjillään, sillä jostain syystä edes hirviheimolaiset eivät mene sinne.

Pohjoisessa ovat myös Ikinummet (Evermoors), jotka ovat soiden täyttämä alue. Ikinummien pienet kukkulat ja kallioalueet kumpuilevat kosteikkojen ja suo-alueiden välistä ja niistä löytyy paljon arvokkaita malmeja. Nummilta kerrotaan löytyvän paljon muinaisten aikojen hautoja ja sinne on haudattu kääpiöitä ja ihmisiä. Nummille on pesiytynyt iso kasa peikkoja, jotka pitävät kosteasta ympäristöstä ja kuuluupa alueelta huhuja myös muutamasta jättiläisestäkin. Ikinummilla virtaa kolmas, tärkeä joki, Naurava virta (Laughing Flow), joka on tunnettu liukkaista kiviankeriaista ja maukkaista ravuista.

Kaupungin eteläpuolella ovat Dessarinin kukkulat, jotka ovat metsän peittämiä. Dessarinin kukkuloista kerrotaan kaikenlaisia tarinoita kadonneista valtakunnista lohikäärmeitten pesäkoloihin saakka. Dessarinin kukkuloilla on kumpuileva, mutta suhteellisen alava maasto ja mäennyppylät eivät ole kovin korkeita, enemmänkin metsien peittämiä vaaroja. Kukkuloilla liikkuu paljon metsästäjiä ja ansastajia riistan perässä, joka sitten kuljetetaan myytäväksi Yartariin tai kauemmaksi Triboariin. Kukkuloiden halki kulkee tärkeä jokikuljetusreitti, jonka läpi kaikki lauttaliikenne kulkee etelää kohti, aina jättimäiseen Syväveden (Waterdeep) kaupunkiin saakka.

Noin kolmenkymmenen mailin päässä länteen sijaitsee Triboarin pikkukaupunki, joka kilpailee Yartarin kanssa tärkeimmän karavaanipysähdyspaikan asemasta. Ikinummien tie kulkee Triboarista Yartarin lävitse ja suuntautuu pohjoiseen kohti Hopeakuun (Silverymoon) suurta kaupunkia. Triboarissa on 2500 asukasta ja se on tunnettu hyvänä kaupunkina tehdä hevoskauppoja.

Lännessä noin 60 mailin päässä sijaitsevat Miekkavuoret. Vuorilla kerrotaan asuvan örkkejä, hiisiä ja peikkoja, eivätkä sivistyneiden kansojen jäsenet mene sinne mielellään. Miekkavuorilta tiedetään kummallisia ja karmivia muinaisia legendoja, joiden mukaan useampikin paha olento on julistanut Miekkavuoret omaksi asuinalueekseen, mutta aina Miekkavuorilla asunut pahuus on tuhottu muinaisissa sodissa. Muinaisten tarujen tähden ihmiset sanovat, että jo pelkkä Miekkavuorten mainitseminenkin riittää Beshaban pahan silmän kohteeksi joutumiseen.

Idässä sadan mailin päässä sijaitsee Korkiametsä (High Forest), jonne pääsee Yartarista Dessarin-jokea pitkin. Korkiametsä kertoo muinaisista ajoista, jolloin puut peittivät vielä suurinta osaa Faerunista ja haltiat, jättiläiset ja lohikäärmeet hallitsivat maailmaa. Metsän keskellä kohoavat Tähtivuoret ja Kadonneet Huiput, joilta Dessarin saa alkunsa. Vaikka Korkiametsä ei ole enää niin suuri kuin muinoin, silti metsässä kerrotaan asustavat monia satumaisia olentoja, kuten enttejä. Sivistyneistä kansoista siellä elää monia metsähaltioita, jotka ovat vetäytyneet kontaktista muiden kansojen kanssa, sekä Uthgardtin barbaareja. Jos joku Korkiametsässä käy, hän on yleensä druidi tai samooja.

Hautapihan metsä (Kryptgarden forest) sijaitsee Miekkavuorista etelään. Puut ovat vanhoja, vääntyneitä ja täynnään koloja ja tarinan mukaan ne eivät koskaan kuole, näivettyvät vain hitaasti. Hautapihan metsässä kerrotaan asuvan pieni druidien yhteisö, Hämärän piiri, joka hoitaisi metsää. Ulkopuolisille tämä druidien yhteisö näyttäytyy uhkaavana ja omituisena, eikä heihin haeta aktiivisesti kontaktia. Hautapihan metsän vieressä sijaitsee pieni Länsisillan kylä (Westbridge).

Tulosta