Ilmoittautumisten tietosuojaseloste.

Ilmoittautumisaika

Ilmoittautuminen avautuu 6.1. ja päättyy 20.1. Pelaajat saavat tiedon valinnasta helmikuun alussa.

Ilmoittautuminen lomakkeella

Avaamme ilmoittautumislomakkeen loppiaisena 6.1. ja lomake on auki 20.1. saakka. Vastattuasi lomakkeen kysymyksiin, saat vastauksistasi kopion myös sähköpostiisi. Sinun pitäisi päästä myös muokkaamaan vastauksiasi jälkikäteen, jos haluatkin muuttaa jotain vastaustasi. Vastaa huolella kysymyksiin ja tarvittaessa voit aina kysyä lisätietoja pelinjohdolta sähköpostitse, fantsularp.pelinjohto@gmail.com tai Facebookissa pelin sivujen kautta.

Ilmoittautuminen on päättynyt. Voit vielä ilmoittautua NPC-pelaajaksi.

Ilmoittautuminen videolla

Halutessasi voit ilmoittautua peliin mukaan myös videolla, jos koet sen itsellesi mielekkäämmäksi vaihtoehdoksi. Videolla sinun tulisi vastata ilmoittautumislomakkeen kysymyksiin. Tallenna videosi johonkin videopalveluun (Esim. YouTube tai Vimeo) ja lähetä linkki videoon sähköpostiosoitteeseen fantsularp.pelinjohto@gmail.com. Video voi siis olla piilotettu tai julkinen. Linkki videoon tulee olla postitettuna pelinjohdolle ilmoittautumisajan puitteissa eli 6.-20.1. välisenä aikana. Huom! Ilmoittautumisaika peliin on päättynyt!

Ilmoittautuminen NPC-pelaajaksi

Kampanjassa tarvitaan npc-pelaajia erilaisissa rooleissa. Osa hahmoista on mukana vain kertaluontoisesti, osa useamman pelin ajan. Jos haluat tulla mukaan NPC-pelaajaksi, täytä lomake osoitteessa https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScuzqqI19G4i9yUzuDcX5i82cZj4-riq9ZP2JI1GeQssbr_vA/viewform?usp=sf_link.

Kuinka monta pelaajaa on kampanjassa?

Pelin ensimmäisessä osassa on pelaajahahmoja mukana kuusi kappaletta. Muilla pelikerroilla pelaajahahmoja on mukana 10-13 riippuen juonista ja tarinankulusta. Pelissä on mukana myös npc-hahmoja, jotka saattavat olla kertaluontoisia tai useamman pelikerran mukana. NPC-hahmojen pelaamisesta kiinnostuneet voivat täyttää erillisen ilmoittautumislomakkeen, joka avautuu 6.1. ja on auki myös varsinaisten hahmojen ilmoittautumisten päätyttyä.

Kuinka teen hahmon peliin?

Seikkailijan killan pelaajahahmot kirjoittavat hahmonsa osin itse. Ilmoittautumislomakkeessa  kysytään jo alustavia tietoja pelihahmosta sekä hahmon taustasta. Tarkoituksena on myös, että pelaajat kirjoittavat, että millaista hahmoa he haluavat pelata ja voivat ideoida juonia itselleen peliin. Peliin mukaan päässeet pelaajat saavat valinnan jälkeen tarkempia kysymyksiä hahmostaan, joihin vastaamalla he saavat luotua itselleen hahmon taustan. Käytännössä lisäkysymyksiin annetaan aina useita viikkoja aikaa vastata, mutta tarkoitus on, että kaikki hahmot ovat valmiita 2-3 viikkoa ennen hahmon ensimmäistä pelikertaa.

Pelinjohto lisää hahmoihin joukkion yhteistä historiaa, kontaktit kampanjan muihin hahmoihin sekä lisäjuonia. Hahmoista tehdään myös roolipelihahmot käyttäen Dungeons & Dragons 5 edikan sääntöjä. Näillä hahmoilla pelataan kampanjan roolipeliosuudet. Pöytäroolipeleissä hahmoilla voi olla eri taitoja  ja ominaisuuksia, mitä heillä on käytössään larppien aikana, jos näiden mallintaminen larpeissa on hankalaa. Myös roolipelin ja larpin taistelusäännöt tulevat eroamaan toisistaan. Hahmojen tarkoitus ei myöskään ole menehtyä roolipelien aikana ellei pelaaja sitä varta vasten halua oman juonenkaarensa vuoksi. Esimerkiksi hävitessään taistelun hahmolle voi käydä ikävästi; hän saa vamman, hänet ryöstetään tai jotain muuta, mikä tuo lisäpeliä larppeihin. Roolipelit on mahdollista vetää myös Roll20-sivuston kautta, jos tämä on pelaajille helpompaa.

Hahmon ideointia varten olemme lisänneet sivuille paljon taustatietoa, mitä voi hyödyntää. Myös kaikkea julkaistua materiaalia Faerunin maailmasta voi käyttää hyödyksi oman hahmon luomisessa. Huomaathan kuitenkin, että pelaajahahmot ovat kuolevaisia eli valitse pelattava rotusi sen mukaan.

Kuinka hahmo kehittyy pelien välillä?

Käytännössä jokaisen larpin jälkeen pelaajat kirjoittavat lyhyen debriefin hahmoonsa, johon listaavat, mitä hahmot tekivät ja mitä hahmot aikovat tehdä ennen seuraavaa pelikertaa. Näiden pohjalta hahmot saavat päivityksensä hahmoonsa. Jos  pelaaja palauttaa hahmostaan debriefin, hän saa myös jotain positiivista hahmolleen. Esimerkiksi hahmo voi kehittyä taidoiltaan paremmaksi, oppia uusia loitsuja, saada haltuunsa tärkeää informaatiota tai saada käsiinsä vaikkapa esineen, joka tuo hänelle lisävoimia.  Hahmot kehittyvät yksilöllisesti riippuen hahmon taustasta ja ammatista.

Kuinka pelaajat valitaan peliin?

Pelaajat valitaan peliin ensisijaisesti hahmolomakkeen mukaan, eli kuinka hyvin he ovat täyttäneet ilmoittautumislomakkeen ja kirjoittaneet hahmonsa taustaa ja juonikoukkuja. Vaihtoehtoisesti pelaaja voi lähettää meille esimerkiksi äänitiedoston/salatun youtube-videon, jossa hän esittää oman ideansa hahmosta ja pelityylistään. Tämän vaihtoehtoisen ilmoittautumisen ja hahmonluomisen voi tehdä esimerkiksi silloin, jos pelaaja kokee, ettei kykene kovin hyvään kirjalliseen tuotokseen. Ohjeet videon toimittamisesta laitetaan tähän samalla kun avaamme ilmoittautumislomakkeen.

Toinen valintaperuste on, että  kuinka pääsee mukaan pelikertoihin, sillä toivomme kampanjahahmojen osallistuvan mahdollisimman moneen peliin.

Sinulla ei tarvitse olla pitkää pelikokemusta taustallasi ilmoittautuessasi peliin. Otamme mukaan myös ensikertalaisia, kunhan pelaaja on vain valmis kirjoittamaan hahmoaan. Peliin voi tulla mukaan myös alle 18-vuotiaita huoltajan suostumuksella.

 

 

 

 

 

Tulosta