Pelipäivät ja pelimaksu

  1. peliviikonloppu 24.-25.5.2019, pöytäroolipeli pe 24.5. pelataan Turussa. Liveroolipeli pelataan la 25.5. Larpin pelipaikkana toimii Vajosuon tupa Ruskolla. Pelimaksu n. 10 €, tarkentuu myöhemmin. 
  2. peliviikonloppu 7.-8.6.2019, pöytäroolipeli pe 8.6. pelataan Turussa. Liveroolipeli pelataan la 9.6. Pelipaikkana toimii Kaarinan hiihtomaja, Hiihtomajantie 66. Pelimaksu n. 15-20 €, tarkentuu myöhemmin.
  3. peliviikonloppu 9.-10.8.2019, pöytäroolipeli pe 9.8.  pelataan Turussa. Liveroolipeli pelataan la 10.8. Pelipaikkana toimii Kaarinan hiihtomaja, Hiihtomajantie 66. Pelimaksu n. 15-20 €, tarkentuu myöhemmin.
  4. peliviikonloppu 20.-21.9.2019, mahdollinen pöytäroolipeli pe 20.9. Liveroolipeli pelataan la 21.9. Pelipaikkana toimii Kaarinan hiihtomaja, Hiihtomajantie 66. Pelimaksu 22 €.

Huom! Roolipelit voidaan vaihtoehtoisesti vetää myös Roll20-verkkosivujen kautta, jolloin Turussa tarvitsee vasta olla lauantaina. Pelaajilta kysytään toiveita pelimuodosta vielä ilmoittautumisen jälkeen.

Pelipäivät näkyvät kalenteriin merkattuina alla. Pelipäivät on merkitty kalenteriin aina vihreällä värillä.

Pelikonsepti

Fantasiakampanjassa yhdistellään rooli- ja liveroolipelejä. Ideana on, että jokainen rakentaa itselleen mieleisen seikkailijahahmon ja pelinjohto on tässä tukena. Pelinjohdolla on hallussa isot juonet, ihmissuhteet ja seikkailut, joita pelaajille kirjoitetaan. Pelikonseptiin on myös suunniteltu hahmon editysminen ja kehittyminen. Kun pelaaja kirjoittaa pelikerrasta (pe-la osion jälkeen riittää yksi palaute kummastakin päivästä) debrieffin, hänen hahmonsa kehittyy ennen seuraavaa pelikertaa. Roolipelissä tämä tarkoittaa, että hahmo saa uuden tason ja liveroolipelien puolella hahmo saa kenties uusia voimia, uusia esineitä ja/tai olennaista tietoa juonista.

Roolipelien tarkoituksena on ryhmäyttää seikkailijahahmojen pelaamista ja antaa heille yhteisöllisiä kokemuksia yhdessä seikkailemisesta ja hirviöiden jahtaamisesta. Näin pelaajat pääsevät vaikuttamaan omien hahmojensa toimintaan sen sijaan, että pelinjohto kirjoittaisi pelaajille seikkailut valmiina onnistumisineen ja epäonnistumisineen. Roolipelit tulevat olemaan fantasiaseikkailuita, joissa tutkitaan muinaisia asioita, kohdataan hirviöitä ja metsästetään aarteita. Seikkailut ovat aina killan johdon seikkailijoille antamia tehtäviä, toki seikkailijat pääsevät valitsemaan kohteita yhdessä killan kanssa. Roolipelit pelataan tarkoituksella aina ennen liveroolipeliä, koska liveroolipelin alkaessa pelaajat ovat juuri saapumassa seikkailusta kaupunkiin. Roolipeleissä käytetään Dungeons & Dragons 5 edikan sääntöjä eli jokaiselle pelaajalle luodaan pelinjohdon kanssa paperinen hahmolomake ja roolipeleissä onnistumisia mallinnetaan välillä nopanheitoin. Jos sinulla ei ole omaa noppasettiä, pelinjohdolla on tarpeen mukaan lainata noppia.

Liveroolipelien tarkoitus kampanjassa on seikkailun lisäksi syventää hahmojen välistä vuorovaikutusta ja tuoda kampanjaan enemmän juonitteluita. Liveroolipeleissä suunnitellaan tulevia seikkailuretkiä, ratkotaan ongelmia ja sosialisoidaan. Pelaajat pystyvät myös hyödyntämään käytyjä seikkailuja ja tuomaan niistä itselleen pelillisyyttä. Liveroolipeleissä pelaajat tapaavat sekä muita kiltalaisia että killan ulkopuolisia henkilöitä. Pelaajilla voi olla eri taitoja liveroolipeleissä kuin mitä heillä on roolipeleissä. Esimerkiksi osa taioista saatetaan rajata niin, että ne toimivat roolipeleissä, mutta käytännön vuoksi niitä ei taiottaisi. Myös taistelutaidot mallinnetaan liveroolipelissä eri tavoin kuin roolipeleissä.

Pelimaksu

Pelimaksu vaihtelee eri peleistä. Pelimaksulla katetaan pelipaikkojen vuokrat, mahdolliset pienet tarjoilut (osat 1-3), propit pelejä varten sekä pelinjohdon bensakuluihin. Kulut on tarkoitus pitää pieninä ja pelit pyöritetään nollabudjetilla.

Pelipaikkojen esteettömyys

Kaarinan hiihtomaja on pieni maja, jossa on ulkohuussit käytössä. Majaan  on noin kymmenen askelmaa ja sinne ei ole valitettavasti luiskaa. Hiihtomajan edessä on tasaista aluetta. Majan vieressä on laavu ja sen edessä nuotiopaikka. Laavu sijaitsee muutaman metrin majaa korkeammalla ja matkalla laavulle on hieman sammaleisia kiviä. Hiihtomajan ympäristö on muuten rauhallista ja siinä lähellä kulkee polkuja, joihin talvella rakennetaan latuja.

Pelin kesto

Pöytäroolipelit alkavat sovitusti n. 18-19 maissa Turussa. Tarkempi aika sovitaan aina ryhmän kesken. Pöytäroolipelit kestävät 3-4 tuntia riippuen ryhmän pelaamisesta. Pelipaikkana toimii todennäköisesti jomman kumman pj:n koti, joten yöpaikka pitäisi olla pelaajilta muualta.

Liveroolipelit alkavat  lauantaina päivällä ja ovat aina kestoltaan 3-5h, jonka jälkeen pidetään lyhyt debrieffi. Kaarinan hiihtomajalla pelattavissa peleissä on pelin jälkeen myös saunomismahdollisuus, jonka jälkeen paikka siivotaan lähtökuntoon.

Kampanjan viimeinen peli 21.9. alkaa myöhemmin iltapäivällä ja kestää iltaan asti. Sen jälkeen saunotaan normaalisti ja pelipaikalla voi viihtyä normaalia pidempään, koska maja on vuokrattu koko viikonlopuksi.

Pukeutuminen

Peli sijoittuu high-fantasy maailmaan, joten pukeutumisen ei tarvitse olla historiallista. Materiaaleina asuissa voi käyttää muutakin kuin luonnonkuituja, kunhan kangas näyttää vain luonnonmukaiselta. Pelimaailmassa esiintyy myös kirkkaita värejä ja hienoja materiaaleja, mutta asua kannattaa lähteä miettimään käytännön näkökulmasta. Hahmosi on seikkailija, joka on tottunut kulkemaan erilaisissa maastoissa ja luolastoissa. Mitä hän kantaisi mukanaan?

Magia

Pelissä tulee olemaan magiaa, jonka mallinnuksesta tulee lisätietoa lähempänä peliä. Kaikki hahmoista ei osaa magiaa, mutta seikkailijat ovat yleensä nähneet sitä edes jonkin verran, että eivät ihan vähästä hätkähdä. Magia ilmenee sekä nopeasti lausuttavina loitsuina että rituaaleina, joiden valmistamiseen ja suorittamiseen menee pidempi aika.

Aseet pelissä

Pelissä voi käyttää lateksi- ja bofferiaseita. Aseet tarkastetaan vielä ennen peliä, että ne ovat turvallisia, koska peleissä voi esiintyä aseellisia kahinoita ja tappeluita. Tappeluiden mallinnuksesta tulee lisätietoa lähempänä peliä.

Ruokailu peleissä

Ruokailu roolipeleissä

Perjantain roolipeleihin ei ole ruokatarjoilua pelinjohdon puolesta. Jokainen pelaaja voi tuoda omia eväitä tai peliä ennen voi toki yhteisöllisesti sopia nyyttärimeiningistä myös.

Ruokailu larpeissa

  1. Tarjolla ei ole ruokaa tai juotavaa pelinjohdon puolesta. Pelipaikka tulee olemaan todennäköisesti sellainen, että sinne pitää tuoda myös juomavesi, joten varaathan mukaan riittävästi juotavaa ja syötävää. Pelipaikalla ei myöskään ole kylmäsäilytystiloja, joten varaa eväät, jotka säilyvät muutaman tunnin hyvänä repussa/laukussa.
  2. Pelikerta: Tarjolla on pelin puolesta pientä syötävää ja juotavaa. Kannattaa varata myös omia eväitä mukaan. Pelipaikalla on rajalliset kylmäsäilytystilat, joten varauduthan eväillä, jotka eivät pilaannu lämpimässä. Pelipaikalla on käytössä mikro aterioiden lämmittämiseen sekä vedenkeittomahdollisuus. Huom! Vaikka pelipaikalle tulee kylmä/lämmin vesi, suositellaan sinne tuotavaksi juomavesi mukana. Joten varaathan riittävästi vettä mukaasi, sillä pelinjohto saa tuotua sitä vain rajallisen määrän. Pelipaikalla on myös nuotiopaikka, jossa voi paistella omia eväitä, jos ei ole metsäpalovaroitusta.
  3. Pelikerta: Tarjolla on pelin puolesta pientä syötävää ja juotavaa. Kannattaa varata myös omia eväitä mukaan. Pelipaikalla on rajalliset kylmäsäilytystilat, joten varauduthan eväillä, jotka eivät pilaannu lämpimässä. Pelipaikalla on käytössä mikro aterioiden lämmittämiseen sekä vedenkeittomahdollisuus. Huom! Vaikka pelipaikalle tulee kylmä/lämmin vesi, suositellaan sinne tuotavaksi juomavesi mukana. Joten varaathan riittävästi vettä mukaasi, sillä pelinjohto saa tuotua sitä vain rajallisen määrän. Pelipaikalla on myös nuotiopaikka, jossa voi paistella omia eväitä, jos ei ole metsäpalovaroitusta.
  4. Pelikerta: Tarjolla on pelin puolesta pientä syötävää ja juotavaa. Kannattaa varata myös omia eväitä mukaan. Pelipaikalla on rajalliset kylmäsäilytystilat, joten varauduthan eväillä, jotka eivät pilaannu lämpimässä. Pelipaikalla on käytössä mikro aterioiden lämmittämiseen sekä vedenkeittomahdollisuus. Huom! Vaikka pelipaikalle tulee kylmä/lämmin vesi, suositellaan sinne tuotavaksi juomavesi mukana. Joten varaathan riittävästi vettä mukaasi, sillä pelinjohto saa tuotua sitä vain rajallisen määrän.  Debrieffissä ja sen jälkeen hengailussa on tarjolla pientä extrapurtavaa.

Huom! Jos sinulla on ruoka-ainerajoitteita, ilmoitathan niistä jo ilmoittautumisesi yhteydessä. Pyrimme huomioimaan allergiat ja ruoka-ainerajoitteet mahdollisuuksien mukaan.

Yöpyminen

Roolipelin jälkeen pe-la pelaajilla tulisi olla joku oma yöpymispaikka Turusta. Jos olet tulossa kauempaa mukaan pelaamaan, kannattaa kysellä kampanjan paikallisilta pelaajilta yöpymismahdollisuuksista. Roolipeli pelataan näillä näkymin Turussa, joten eri majoituspaikkoihin pääsee kätevästi myös julkisilla Turussa.

Pelipaikalla ei valitettavasti voi yöpyä kuin mahdollisesti viimeisellä pelikerralla (selvitämme tämän vielä). Viimeisellä pelikerralla voimme olla paikan päällä pidempään, mutta muutoin pelipaikalta poistutaan viimeistään klo 22.  Otathan huomioon, että pelaajien odotetaan olevan mukana perjantain roolipelissä että lauantaina larpissa. Jos tarvitset majoituspaikkaa Turusta, hoidathan sen ajoissa.

NPC-hahmot

Kampanjassa on mukana NPC-hahmoja, joista osa on tunnelmaa luomassa ja osa johdattaa juonia eteenpäin. Osa hahmoista on mukana vain kertaluontoisesti ja osa useamman pelikerran ajan. NPC-hahmoksi voi ilmoittautua mukaan myös varsinaisen ilmoittautumisajan jälkeen. NPC-hahmojen pelaajille ei ole pelimaksua.

Tulosta